14 Ocak 2015

EURO TL Analizi

Euro Analizi Orta Vade Euro TL Analizi (Günlük Grafik): 

Formasyon - Kanal Görünümü: 

Pivotlar (kırmızı ve mavi)  bu kez fibonacci düzeltme seviyeleri ile paralel gidiyor. Fiyatın pivotlarca nasıl baskı altında tutulduğu diğer bir deyişle direnç gördüğü ilk grafikte gayet açık görünmekte.

Güncel durumda fiyat fibo %61 seviyesinin de altına inmiş . Teknik olarak bu durumda fibo çiziminde baz alınan başlangıç değerine kadar sarkması beklenir. Buradaki değer 2,50 civarları.

 Euro TL analiz borsa grafiği aşağıdaki gibidir: 
euro türk lirası analiz grafik



Kısa Vade  Euro TL Analizi (60 dakikalık grafik): 

Kırmızı ve mavi pivotlar kısa vadeli görünümde de fiyata ciddi baskı/direnç uyguluyor. Güncel durumda 2,74 - 2,75 değerini kırmadan yukarı yönlü hareket zor görünüyor.

Formasyon - Kanal Görünümü: 

Fiyat pivotların altında seyrettiği gibi düşen kanal çizgisinin de altında. Bu çizginin altında devam ettiği sürece aşağı yönlü seyreder. Düşen kanalını kırarsa yeni bir değerlendirme gerekir.

 Euro TL analiz borsa grafiği aşağıdaki gibidir: 

euro türk lirası analiz grafik


Euro'nun küresel piyasalarda dolara karşı da oldukça zayıf konumda olduğunu akılda tutmak gerekiyor.

İlgili haber:

Euro, yetkililerin Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) deflasyonu önlemek için ülke tahvili alımlarına önümüzdeki hafta başlayabileceği söylentilerine neden olmaları ile dolarkarşısında 9 yılın düşüğüne indi.
Dolar endeksi, Merkez Bankası Fed'in bu yıl faiz artıracağı tahminleri ile 10 yılın en yükseğine çok yaklaştı. Pacific Investment Co'dan (Pimco) Richard Clarida, euro ile doların eşitleneceği tahmininde bulundu. Euro, Yunan yetkililerineurodan çıkabileceğini belirtmesi ile geriledi. İsveç kronası, tüketici fiyatlarının analist tahminlerinden az gerilemesi ileeuro karşısında yükseldi. Rus rublesi petrol ile değer kaybetti.
Londra'daki Bank of New York kur stratejisti Neil Mellor "Bana göre euroya asıl zarar veren faiz oranlarının indirilmesi oldu. Kur o zaman aşağı yönlü harekete başladı. Parasal genişleme de buna eklendi. Eğer program beklendiği gibi olmazsa euroda düzeltme olabilir" dedi.
Yasal Uyarı: Analizlerim Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Hiç yorum yok :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Soru ve Görüşlerinizi Buradan İletebilirsiniz